Report ze stavby Smraďocha v2.0 bude dnes

Nebojte se, report z weekendového pracování natočím a i vy co nemáte chuť sledovat moje přímé přenosy (teď už nejen) z garáže, se budete moc podívat, kam jsem se za ty dva dny práce dostal.

Dneska jen rychlá fotka z kamery co z asi 3m sleduje tiskránu. Tiskneme ventilátor pro zadní topení. Má průměr kola asi jako má oktávie od Škoda MB gmbh, ale výška je zhruba 2x větší a lopatky jsou asi 2x delší a je jich místo 48 jen 31. A hlavně nejsou back curved ale front curved a to jen velmi málo. Vpodstatě se to blíží k radiálnímu ventilátoru s rovnými lopatkami. Ještě uvažuji o tom, že do prostoru ventilátoru nedám topení ale vytisknu tam vícedilné naváděcí šnek. Spousta aut to nemá a taky jim to větrá, podle mě je ale šnek záruka menší turbulence kolem ventilátoru, tím pádem menšího hluku, který neřeším protože topení je zcela mimo kabinu, ale i lepšího výkonu.

Podle mě si s těma vrtulema ještě užijeme, chci vyzkoušet různé varianty včetně axiálně raidálního ventilátoru, který bude mít na vstupní straně do válce vrtuli. Akorát je tu problém s dizajnem, protože to je tisk do prostoru a bude se muset vymyslet jak to udelat. Nejspíš budu muset nainstalovat novou verzi Cura protoze tam jde již definovat oblasti kde suport ma byt a kde ne… použivám software tak 2 roky starý. A vzhledem k tomu, že zatím moje tiskrána nemá 2 extrudery tak asi nebude složité přejít na nový bez nutnodsti si dělat specialní definice dual extruder tiskarny jako jsem to delal na felixu a zabralo to děsně času to odladit.