Plovák hotový

Tak konečně vaříme nádrž. Zatím jsem neotestoval topení, ale náhradní čerpadla pro vebasto už by měli být v Čechách, takže možná příští weekend zatopíme. Ale topení teď neřešme, hlavní téma je nádrž.

Máme svařené střední přepážky a prodlouženou packu plováku. Vypadá to, že to bude měřit dobře. Lineární palivoměrový senzor z Aliexpresu jsem odpískal. Teoreticky bych ho tam mohl dát taky a mít tak záložní ukazatel pro případ, že v plováku by se vydřely odporové drátky. No není to úplně blbý nápad. Proč nemít zálohu, když to jde. Ale na druhou stranu ještě možná budu dělat nádrž na vodu… tam by se to mohlo taky hodit. I když tam možná bude potřeba delší daleko delší.

Navařil jsem taky matici na napouštění paliva a vývod pro odvzdušňovací potrubí. Všechno v přímém přenosu a chvilemi je to docela napínavé. Kromě toho se můžete dovědět spousty věcí, které jsem říkal jako odpovědi na dotazy diváků průběžně padající do chatu. Možná se tam dovíte, to jste nevěděli. Záznam je zde:

Plán na tento týden jest násleudjící:

  • Natočit obrazový report pro ty co jsou líný číst tenhle blog
  • Vymyslet a realizovat sání paliva z nádrže – možnosti jsou dvě. Napevno a přes přírubu. Já bych asi preferoval to druhé.
  • Vymyslet postup jak vařit boční stěny.
  • Zkulturnit 24V pro palivoměr, přidat pro to samostatnou pojistku.

A zcela z jiného soudku. Jeden monitor z elektroodpadu, který měl zlámaný displej a už se fakt použít nedal jsem začal měnit v plošné světlo. Objednal jsem na to plexisklo na zakrytí po tom, co jsem z toho vytáhl displej. A chtěl bych to nějak využít ve volvu. Svítí to docela pěkně a jestli to bude dobrý, mám ještě další monitor, který má taky trochu prasklý displej na boku. I tohle možná uvidíte v přímém přenosu zde https://www.youtube.com/channel/UC-ALe92BHsOZXKTAT5ctMPA