Home Office

Jsem na home office bez pár týdnů od počátku Ovid-najnty-entýn akce. Ale pracuju na stole, který rozhodně není vhodný pro práci.

Za dobu pandemie jsem stihl nechat vyrobit v cine flex kabel do objektivu, objektiv 80-400mm opravit, natocit o tom video na které už reakovali dva zájemci o jiný kabel v tom skle, Pak jsem zvádl jeden kus kabelu prodat do Brazilie, cimž jsem dostal 50 % nakladu na výrobu zpět. Taky jsem stihl koupit vlek s nosností 2 tuny za poměrně rozumnou cenu. Pak na tom vleku přivést z moravy tunový bagr a celou cestu přenášet na youtube jako live stream, na který se dívali jen doma, aby věděli, kdy přijedu, a ke dnešnímu dni má tohle video jen 16 shlédnutí. Za poslední 3 týdny nasněžit metrovou závěj na zahradě sněžným dělem, které jsem si vyrobil, a při tom zadřít jeden kompresor (plánuju ho opravit a prodat, ale bude to vyžadovat velké investice od nástrojů k frézce) a koupit nový, který se chystám zadřít v nejbližších dnech. Ale naprosto jsem selhal v jedné věci a to je pracovní prostředí. Pracovat na červeném stole s tvarem průřezu červené krvinky včetně dost podobné barvy je prostě totálně mimo. Jako jo, pro někoho, kdo používá jen počítač ok. Ale já tam potřebuju mít i nějaký HW pro který píšu SW a těch pár cm čtverečných, co tam zbývá fakt nestačí.

Ano to nespraví vlajka nad monitory. Stůl je malý. Takže jsem se tento týden rozhodl vyrobit si stůl. Nic mě nevyhovovalo. Nejblíže byla ikea s výškově stavitelným stolem 160×80… jeden rozměr ok ale druhý ne. Ikea věci nejde zkracovat, je to dutý papír a po uříznutí je to hnus. A potom ta cena? Snad jedině polohování ruční… neeee. to snad ne! To by bylo jak ta ruská frézka, co mám v garáži. Tam se taky stůl zvedá klikou a musí se sakra zabrat.

Takže jsem se rozhodl pro extremelowcost(tm). Březová překližka. Koupit desku 150×150. Fiknout z toho asi 85 cm široký kus. Uříznout tomu roh. Zaoblit frézkou hrany. Natřít tvrdovoskovým olejem, který není Osmo…
A teď se to suší. Dva dny topím v garáži. Snad zítra večer, nebo pozítří, pokud dám ještě jednu vrstvu? Ona, kdyz se dá další vrstva, tak se to stane skoro omyvatelné. Nohy od toho červeného krvinkového stolu a hotovo, Pár minut práce s natíráním. Dovoz desky z Liberce. Přefiknutí maflem. Ofrézování… deska asi 1300 s mastrkárd. Za tyhle peníze takovej stůl nekoupíte. A není to papundekl z Ikea ale fakticky pevná překližka po které se dá chodit.

Akorát si tím prasím obytný teleskopický box, který slouží jako pracovní stůl: