Reviewer nikdy nezapíše všechny problémy naráz

Představte si, že vezmete fotku, pro kterou musíte získat model release, potom vymyslet popis, protože nemůžete napsat Hotel Snæfell a magor, co dává na střechu kanistry. Takže strávíte 2 minuty vymýšlením názvu. Další minutu sekáte klíčová slova, protože ta fotka nepodobá ničemu jinému a musíte je zadat samostatně. Pro jistotu přidáte property release na auto, byť auta na ss být nesmí pokud jsou celá, ale i kusu auta, které je výrazně upravené, je nutné mít scholení majitele. Když to sepíšete, necháte si podepsat od manželky a pošlete a po 4 dnech se vám vrátí:

Rejection reasons (2)

Visible Trademark: Image contains visible brand names or logos.

Invalid Property Release: One or more of the attached property releases does not meet our requirements

Umíte si představit, že vám tohle na náladě nepřidá. Takže si řeknete, když je tam trademark, asi to bude název toho hotelu, tak ho dáme pryč. Šmudláte 10 minut ve fotoshopu aby to nebylo na první pohled vidět. Property release, co nesplňuje požadavky je nejspíš to, že tam není RZ, takže pro příště si uděláte lepší, ale to teď neřešíme. Teď to pošlete znova bez toho názvu na hotelu a zase přiložíte model release sami pro sebe 🙂 A přijde vám zpět:

Rejection reasons (1)

Focus: The main subject of this image is not in focus.

Kolik by si člověk ušetřil práce, kdyby mu napslali rovnou, že ta fotka není ostrá… přesněji řešeno, že hlavní objekt zájmu není ostrý… co to ale je nenapíšou nikdy, Oni totiž nesmí psát, oni jen zaškrátvají předpřipravený text. Nic tem lidem neulehčit, ať se pak dohadují na diskuzích proč tam vlastně je tento “result code”.

Máím skoro chuť tu fotku přidávat znova a znova, ale myslím, že mají nějaký mechanizmus, který to vyzjistí a reviewerovi to nabonzuje.