Umí tohle váš elektrický kompresor?

9 litrů nádrž z nuly na 8 atmosfér za 12…13 sekund? Ať počítám jak počítám, tak 300 litrů za minutu, to už potřebujete poměrně kvalitní elektrický kompresor a obávám se ze udávané číslo je při tlaku 0, zatimco tady jsme na průměrném tlaku 4 bary a protože to je kompresor zvyklý pracovat s řádove desítkami barů jeho výkon se pro tlak 0 nebo 10 barů téměř neliší, jen si vezme jiný výkon z motoru. Vím co umí dvoupístové výkonné kompresory, jeden takový low end mám v Nissanu, ale prostě dofoukat 4 kola z 0.5 na 2 bary netrvá, jak v reklamě ukazjí, několik sekund ale rádově 20-30 minut.

S tímhle zdrojem vzduchu to bude jiná. Musíme to vyzkoušet. Takže další postup bude dostat vzduch na přední nárazník, abych mohl přijet s Nissamem a udělat vypusť-napusť operaci.
Na videu nezačne růst tlak hned, protože je to napojené na takzvaný signál KEYDEL, což je zpožedené zapalování, nebo spíš opoždená indikace stavu kdy je baterie aktivně dobíjena. Po nastartování totiž auto nenabijí dokud se nepřídá plyn a pak ještě obvod odpočítá tuším, že 5 sekund a pak teprve se sepnout některé spotřebiče, například tento vzduchový kompresor.

Ukázka jak se plní 9 litrová nádrž.