Jedno kolo OK, potřebujem další

Nadpisem by se dal shrnout závěr z nákupu jedné pneumatiky CF3000 v rozměru 315/75R16. Prostě to vypadá, že se tam vejde a je tedy na místě koupit další 4 kusy.

K tomu není víc co dodat, teda nebylo by, kdybych se spokojil s tím, že dám bezdušáky na dušové ráfky nebo, že tam dám duše. Ani jedno se mi dělat nechce. V prvním případě riskuji, že se mi to někde v terénu zuje a bez deodorantu bych to blbě nasazoval zpět a ve druhém případě riskuji, že se mi v terénu překroutí duše a urve si ventilek a nebo ventilek zmizí někde uvnitř a já budu muset duši propíchnout abych ji vyndal a dal novou.

Opravdu ani jedno není příjemná situace a jediná možná cesta jak z toho ven jsou beadlocky. Ale ne takové ty klasické, kdy kus pneumatiky našroubuju na ráfek z druhé strany, ale nafukovací, které se nacpou dovniř a vyplní část prostoru pro vzduch malou duší v “hadrovém” futrálu. Jenže kde je koupit… z polska za necelé 4 tisíce kus nebo z ruska za 2,5 bez duše či 4,5 s duší? Zatím nevím, vím jen to, že to bude stát polovinu ceny pneumatik.

Ale to je ještě otázka na pár dní dopředu, teď je potřeba řešit ráfky.. použít staré rezavé a jen je natřít chelade, nebo investovat do opískování, nazinkování a nastřákání práškovou barvou? Tak tohle přesně jedu dneska zjistit do firmy, které to dělá. Nikde na webu nemají cenu, tak tam musím s ráfkem osobně. Držte mi palce.